German Gun Collectors Association grundades 1998 som en ideell stiftelse att bevara historia, traditioner och kunnande, av tillverkarna av jakt & sportvapen från Europas tyska språkområden. För att uppnå detta syfte publicerar vi två tidningar flera gånger om året,

Der Waffenschmied

och

Waidmannsheil!

I dessa samlar vi in informativa artiklar från yrkesverksamma och amatörer från hela världen. Vem som helst med liknande intressen uppmanas att bidra och delta i våra publikationer.

Här på vår hemsida, germanguns.com publicerar vi exempel på vad vi gör och även svarar på förfrågningar från vapenägare, som ett forum för att diskutera aktuella ämnen. På vår evenemangskalender offentliggör vi uppgifter av intresse där vi förväntar att en del av våra medlemmar kommer att delta. I våra arkiv, listar vi artiklar efter ämne som publicerats i tidigare nummer av våra tidningar. Dessa är tillgängliga via vår bokhandel där vi också erbjuder medlemmarna att hitta svårfunna böcker, nytryck av kataloger och skrifter och om särskilda ämnen.

Vi sponsrar också resor för och till möten med likasinnade personer i USA och Europa. Den som delar våra intressen är välkomna att ansluta sig till oss och delta.

Våra medlemmar kommer från alla delar av världen och talar många språk. Vi välkomnar förfrågningar via E-mail eller vårt forum på hemsidan från alla intresserade och vi kommer att svara så gott vi kan. Vi välkomnar förutom samlare, jägare och vapenintresserade från Sverige även likasinnade från Danmark, Finland och Norge.